Home Singles ZOOL – Flux (Consouling Sounds/Cluster Park)

ZOOL – Flux (Consouling Sounds/Cluster Park)

by Jos Buersens

Naast Butsenzeller brengt ook compagnon de route Gerry Vergult met Flux alvast een eerste teaser van zijn vijf tracks op de split-release Humanity/Empathy. Met heel wat ervaring onder de riem bij onder andere Aroma Di Amore en onder pseudoniem Fred Angst worden er vooraf al best hoge verwachtingen geschept voor deze nieuwe track van Zool.

Zoals we van Zool gewend zijn, is ook track Flux vrij van zang. Bij aanvang van het nummer moeten we regelmatig denken aan Closer van Nine Inch Nails, alhoewel we doorheen het nummer ook zeker de reflectie maken naar de sferische muziek van postrockbands als Mogwai.

(c) Zool/Butsenzeller – Humanity/Empathy – Consouling Sounds/Cluster Park – Art by Bert Lezy – 2022

Terughoudende percussie en repetitieve bas vormen de basis voor de track. En hoewel de ritmesectie een stevige ruggengraat voorziet voor het nummer, fungeert het tegelijk ook als contrast voor het experimentele gitaargeluid van Vergult. Met zijn manier van spelen geeft Vergult de impressie een soort grootsheid te willen creëren met zijn gitaar en te alluderen op een gevoel van hoop. Doorheen het nummer horen we ook bijzonder subtiele elektronica die op één of andere manier alle elementen met elkaar weet te verweven tot één coherente track.

In de video lijken vooral contrasten tussen zwart en wit, en donker en licht het centrale thema te vormen. De clip an sich is bijzonder weinigzeggend maar tegelijk geeft het de luisteraar en kijker zelf de kans om de combinatie van muziek en beeld te interpreteren. Voor ons lijkt de video vooral te zinspelen op vertraging en de manier waarop duisternis en hoop onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Vergult heeft bakken ervaring onder de arm en dat blijkt overduidelijk in Flux. De gitarist heeft duidelijk een Fingerspitzengefühl voor dit soort sferische muziek en weet deze track dan ook van de nodige less-is-more gelaagdheid te voorzien.

Voor de overige 4 Zool tracks is het helaas nog wachten tot 14 oktober. Tot dan kan je alvast genieten van dit voorproevertje en je verdiepen in de discografie van deze veelzijdige muzikant. Voor meer info over de track van Butsenzeller verwijzen we je graag naar hier.

ZOOL: BANDCAMP FACEBOOK WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More