Home Belgisch YÚRT+MONOMONO – Another Line (Eigen Beheer).

YÚRT+MONOMONO – Another Line (Eigen Beheer).

by Björn Comhaire

In het voorjaar van 2019 bracht Yúrt haar naamloze debuut-ep uit die werd voorgesteld tijdens een indrukwekkend optreden in de Handelsbeurs in Gent. Wij waren toen erg enthousiast maar drie singles en evenveel (prachtige) videoclips later, is het helaas wat stil geworden rond de band. Tot vandaag dus.

Yúrt tijdens de voorstelling van de ep in de Handelsbeurs (Gent)

Toen de hoofdgeitebreier van Yúrt, Brecht Plasschaert, in 2017 Hester Bolle (Oaktree) en Anne van de Star (Nobakov), samen MONOMONO, aan het werk zag in Plek (Gent) was hij danig onder de indruk. Het idee om ooit eens iets samen te doen met hen borrelde toen al in zijn hoofd. Het heeft tot nu geduurd voor het zover was.

Plasschaert stuurde enkele samples uit Lull It By (Darkside) naar MONOMONO en liet hen verder volledig vrij. Het resultaat is een intrigerende, donkere MONOMONO track waarin het origineel nog nauwelijks te herkennen is.

Another Line gaat, volgens de dames van MONOMONO, over het gevoel altijd meer te willen en op zoek te gaan naar het laatste nieuwe ding. Wij horen een heel duister stuk elektronische muziek dat vooral focust op de Darkside in de titel en dat inspiratie heeft gehaald uit de videoclip bij het originele nummer.

Another Line is geen meezinger, dat moge duidelijk zijn, maar dat is de muziek van MONOMONO nooit. Hoe vaker je echter naar het nummer luistert, hoe meer het je bij je nekvel grijpt. Een aanrader.

Klik hier om Another Line te beluisteren via één van streamingkanalen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More