Home Singles XUP – Sunday Girl/ Siamese

XUP – Sunday Girl/ Siamese

by Hans Verhoeven

En wij maar denken dat Sunday Girl een cover van Blondie was! Niks van, zo blijkt.

© Xup

XUP komt uit Manchester en XUP is Lane. En Lane is een vrouwmens die bas en drums speelt en soms, als niemand kijkt, Monopoly, maar dan tegen zichzelf. Ze klinkt namelijk tamelijk eenzaam en ze doet dat nu al zestien jaar; speelde wel wat in bandjes allerhande maar doet het nu dus allemaal op haar eentje. En dit is haar nieuwste single waarin ze kauwgombellen in de vernieling blaast. Maar het is allemaal niet zo zomers, nee, dit is zonnig én kil, maar met hoop daarin verweven tot een geweldige single. Waarin ze zingt dat ze “So wasted” is en het allemaal doet denken aan Siouxie van lang geleden, maar dit is nog maar net uit. En we krijgen er het b-kantje nog gratis bij. Siamese. Dank, Lane! Sorry, we horen te schrijven XUP!

En ja, dit zijn katten. Het internet ontploft van katten. Hoe heette zo’n single vroeger? Double A-side? Dan zijn we blij dat dit format terug onder ons, nog levenden, is.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More