Home Singles MORAD STARS – Metamorphosis II

MORAD STARS – Metamorphosis II

by Bart Verlent

Samuel Coomans is geboren in Lommel maar werd in 1973 geadopteerd waardoor hij moest verhuizen naar het Hagelandse dorp Molenstede. Tijdens de schoolvakanties lieten zijn adoptieouders een kindje uit Frankrijk overkomen. Dat kindje was Morad. Hij kwam uit een kansarm Algerijns gezin dat woonde in de weinig aantrekkelijke “banlieues” van Parijs. Samuel beschouwde Morad van zijn 6de tot 12de als zijn broertje. Na hun kindertijd verloren ze elkaar uit het oog totdat de twee in 2022 terug in contact kwamen via Facebook. Morad al lange tijd bezig te zijn met muziek, als componist en muzikant.

© Morad Stars

Samuel werkt sinds zijn 14de voor de radio en werd geraakt door de songs die Morad had geschreven, maar ook door de armoedige situatie waarin zijn “verloren broer” leeft in Rijsel. Hij besloot hier iets aan te doen. Hij richtte met zijn echtgenoot Tim een muziekuitgeverij op om Morads muziek professioneel uit te brengen.

Samuel besloot om een van Morads nummers professioneel op te nemen, het werd Metamorphosis II. Via zijn neef David vroeg hij de leden van The Me In You (waarvan ook enkele leden uit Molenstede komen) om Morad te begeleiden. Het gezelschap kreeg ook nog versterking van Rudy Trouvé die het nummer nog wat extra cachet moest geven. Ze trokken naar opnamestudio 195 van Patrick Delabie (zanger van Scoundrels), die ook de productie voor zijn rekening nam.

Het resultaat is een warme, dromerige song met brede arrangementen die wat doet denken aan Elliott Smith en Badly Drawn Boy. Van bij het begin pakt het nummer ons en laat het pas los bij de eindnoot. Wij hopen dat dit niet het enige nummer is dat Morad Stars heeft ingeblikt en dat we nog veel van deze knappe composities te horen zullen krijgen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More