Home Singles XTORT – Toybox (murdertapes) / Dreizehn (Fixrecordings)

XTORT – Toybox (murdertapes) / Dreizehn (Fixrecordings)

by Nel Mertens

We zagen hem al af en toe over de Nederlandse grens komen. Een einzelgänger met zwarte kap op het podium, die helemaal opgaat in zijn industrialproject Xtort.

(c) Adri Van Daal

Xtort bracht een nieuwe dubbele-a-kant single uit, waarop we twee instrumentale tracks te horen krijgen.

Toybox (Murdertapes) is een muzikale bewerking van de tapes van David Parker Ray, een Amerikaanse trucker, bekend als de Toybox Killer. Een Amerikaanse ontvoerder, folteraar, verkrachter en vermoedelijke seriemoordenaar. Hoewel er geen lichamen werden gevonden, werd hij er door zijn handlangers van beschuldigd verschillende mensen te hebben vermoord. Door de politie werd hij ervan verdacht maar liefst 60 vrouwen uit Arizona en New Mexico te hebben vermoord. In zijn geluidsdichte vrachtwagen, die hij zijn ‘Toybox’ noemde, gaf hij zijn slachtoffers instructies, terwijl hij hen seksueel martelde. Het geluid dat Xtort hier aan koppelde is dan ook allesbehalve zacht. Verontrustend, in een sluimerende elektronische duisternis, horen we de aansturende stem. Uitdagend harde beats benadrukken de kilte van de feiten.

Met Dreizehn krijgen we een industriële dancetrack als eerbetoon aan het geluksgetal van Xtort. Een track waarin de sterke aanwezigheid van hard ijzeren beats knap contrasteert met de synthlijnen op de achtergrond en de bubbelende retropop die speels – bijna té zoet voor Xtort – klinken.

De single is verkrijgbaar via Bandcamp in ‘pay what you want’-aanbieding. Xtort live aan het werk zien kan op:

02/10 – Wave Invasion – Studio Gonz, Gouda (NL)
10/10 – Wave Invasion – Vizarts, Antwerpen
28/11 – Into The Dark Night 2, Genk

Website / Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More