Home Singles TIEWAI FT. ZWANGERE GUY – Minchia Wa Een Tijd (Warner Music Benelux)

TIEWAI FT. ZWANGERE GUY – Minchia Wa Een Tijd (Warner Music Benelux)

by Bart Verlent

Tiewai maakte van Genk een hiphopstad en werd snel een van dé acts van het label Eigen Makelij. Zijn debuutplaat Ilawo verscheen in 2012, waarmee de rapper indruk maakte in binnen- en buitenland. In 2014 bracht hij de ep Tabula Rasa uit waarmee hij een plaats op Pukkelpop en Crammerock versierde. Vorig jaar stond hij nog eens op Pukkelpop maar dan met het gelegenheidscollectief Goeie Jongens. Nu heeft de Limburgse rapper een contract getekend bij Warner Music Benelux waarop eind dit jaar de opvolger van Winterslag Miljonair zal verschijnen.

(c) Tiewai

Minchia Wa Een Tijd is de eerste single van het album. De titel is Genkse citétaal en betekent zoveel als “damn, wat een tijd”. Tiewai krijgt op deze song hulp van de Brusselse hiphopkoning van dit moment: Zwangere Guy. Samen vieren ze het leven in hun teksten en die lijn hebben ze doorgetrokken in de videoclip, waar het duo een bacchanaal van een barbecue in scène zet zoals ze die enkel in de Genkse cité kennen.

We krijgen chille, zomerse hiphop waar Tiewai lekker relax overheen rapt. Zwangere Guy brengt er een iets stevigere flow in, zoals we ook van hem gewend zijn. Beide rappers doen hun ding op hun eigen manier en zo vullen ze elkaar heel goed aan. Het levert een dikke schijf op waarin ze de hiphopwereld goed onder de loep nemen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More