Home Belgisch WOOD FOR FIRE – Diamond In The Rough (Eigen Beheer)

WOOD FOR FIRE – Diamond In The Rough (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

Na een aarzelend begin, dat een fractie van en seconde duurt, ontplooit Diamond In The Rough tot een aangename wederkerende deun. Niet echt een riff, eerder een soort glooiende ademhaling die wij wel weten te smaken. OK, het klinkt niet altijd even perfect, maar hoeft muziek altijd zo afgelijnd te zijn?

De samenzang met frontzanger Jens Wijnants en Nele Bos werkt wel, zeker als de backings de boel upliften. We horen er zelfs wat 70’s stijl op z’n Woodstocks in! En dat is een heus compliment voor de componist/arrangeur. Een eenvoudige percussie- en baslijn, meer moet dat niet zijn, maken deze song vrij evenwichtig. Al mag het voor ons live wat meer gevarieerd en buiten de lijntjes.

Folk? Zeker en vast! Folkpop, zoals op hun profiel staat vermeld, misschien iets minder. Celtic folkmusic zou hier meer op zijn plaats zijn. Alleszins zijn we wel benieuwd naar verdere releases. Wordt hopelijk vervolgd.

Francis Van Den Broeck

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More