Home Live WE ARE OPEN Antwerpen, Trix (07/02/2020).

WE ARE OPEN Antwerpen, Trix (07/02/2020).

by Luminous Dash

Daags na het opgeblazen media-event dat de MIA’s is, konden we in Antwerpen terecht voor de echte hoogmis van de Belgische muziek. Juist, je hebt ons beet als je stelt dat We Are Open slechts over zeer klein percentage van de Belgische muziekscene gaat. Maar wie er was, stond er meestal wel (en hoe!). Onze fotografe besloot om een marathon af te leggen om zo veel mogelijk bands vast te leggen, de recensent van dienst deed het anders. We geloven nog altijd dat je muziek in zijn geheel moet kunnen zien. Geen recensies die gebaseerd zijn op vijf minuutjes de kop binnen steken en daar dan een mening over hebben. Doen we niet. Uit respect voor de artiest en als vanzelfsprekend ook voor de lezer.

Waarom we dit zeggen? Het concept van We Are Open dien je heel letterlijk te nemen. Ieder plaatsje van de Trix is goed om er een concertzaal van te maken, tot de kelder toe. Zes locaties met een tijdstabel die je verplicht te kiezen. Twintig bands op iets meer dan vijf uur passeerden de revue in Trix!

ROBBING MILLIONS

Ikraaan of Robbing Millions? Hartverscheurende keuze, maar de teerling werd geworpen in het voordeel van de Brusselaars, al was het maar wegens het feit dat het veel te lang geleden was dat we nog iets gehoord hadden van deze psychedelische band. Veel heeft te maken met het feit dat Robbing Millions heel wat transformaties onderging. Bezieler Lucien Fraipont is de enige die nog overblijft van de band. En dat heeft weer alles te maken met artistieke beslissingen, dus berg de roddels maar op in de kast. Wel hoor je dat in de set, want op In The No Air en Bigfoot na, bestond die alleen maar uit nieuwe nummers. Enerzijds jammer, anderzijds heerlijk om te horen dat Fraipont nog steeds weet hoe je een aanstekelijke indiepopsong schrijft. Het eerste leven dat we uit het vernieuwde Brusselse kwartet zagen, deed ons alvast uitkijken naar veel meer.

RATMOSPHERE

IKRAAAN

MIREK COUTIGNY