Home Belgisch SYRENOMELIA – A Rose Shattered (Human Hox).

SYRENOMELIA – A Rose Shattered (Human Hox).

by Nel Mertens

Een duister alternatief rockproject dat indie-, goth- en melodische metalelementen laat versmelten tot een intens rakende sound. Een beschrijving die we al meerdere keren lazen, maar die door Syrenomelia op een unieke manier ingevuld wordt. Maar dat had je misschien wel al eerder opgemerkt, want ook al bestaat Syrenomelia nog maar sinds 2018, we kregen al een eerste single Weight Of A Beautiful Mind en een remix van een Ashtoreth-nummer te horen. De tweede single A Rose, Shattered verscheen onlangs op de gelijknamige debuut-ep van de West-Vlaamse bezieler die naar Brussel uitweek, Wim Lankriet. Dat debuut biedt slechts twee tracks die zowel de klassieke sinistere gothiczijde als de dramatiek van melodische metal bevatten, maar waarin ook  heel wat knappe undergroundelementen schuilen.

(c) : SYRENOMELIA

A Rose Shattered beschrijft het verlies van alle moraliteit, psychologische foltering, zelfpijniging, gedreven door de waanzin van een toxische relatie tussen een moeder en haar dochter. Een mooie track die psychedelisch sinister klinkt en de verwarring van de betekenis laat weerklinken.

Een autobiografische herinnering aan enkele jongens die een rat in stukken snijden en ze opnieuw in mekaar puzzelen tot een alien, beschrijft Lankriet in Like the World Outside. Fluisterend wordt deze track ingezet, waarbij strijkers en gitaren de zachtheid theatraal overnemen. De afwisseling  van de zanglijnen, de door drums aangeslagen passages, het noisy geschreeuw in de verte, fluisterende woorden die tussen zachte lippen en pianotoetsen lijken te verdwijnen… dit nummer grijpt je iedere seconde opnieuw vast!

Nog geen acht verbrijzelingwekkende minuten heeft Syrenomelia nodig om ons gefrustreerd achter te laten, omdat we nog méér willen horen. En meteen weer gesust door de repeatknop, want dit zet je niet zomaar (van je) af.

A Rose Shattered is digitaal en op cd-r verkrijgbaar en beide nummers zijn ook voorzien van knappe videoclips.

Website / Bandcamp / Spotify / Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More