Home Singles WITVROUW – Much Closer

WITVROUW – Much Closer

by Ann Cnockaert

Witvrouw staat voor een organische mix van klanken, poëzie en sferen uit verschillende muzikale sterrenstelsels. Met veel ruimte voor improvisatie, groove en roots uit jazz, blues en funk. Eerder kregen we al de single Start To Believe en nu pakt de groep rond Simon Witvrouw uit met tweede single Much Closer.

Witvrouw bestaat uit Simon Witvrouw (Mojostar, Billie Kawende), Joachim Saerens (Selah Sue, Bai Kamara Jr.), Dre Pallemaerts (Novastar, Melanie De Biasio) en Bart Borremans (Isbells, Lucid Lucia). De vier vrienden maken muziek welke resulteert in een kruidige mix van funk, afro, jazz, blues, roots, pop en reggae.

Over de nieuwe single vertelt Simon: “Ik schreef Much Closer ooit toen ik een lief had waar ik op geen enkele manier dichtbij kon raken of zijn”. Ondertussen – enkele relaties, een huwelijk en een scheiding later – beseft Simon dat dit iets is dat altijd terugkomt tussen twee mensen en in alle mogelijke relaties. “Vaak hebben onze ego’s een relatie maar lukt het niet om op een diepere manier connectie te maken. Je openstellen voor iemand en deze persoon echt toelaten, is intiem en kwetsbaar. Maar dat is wel wat ik – en anderen – willen voelen. En dat in dualiteit van de relatie met onszelf (ego versus echte ik).”

Voor de clip werkte de band samen met Dominique Turnbull. Het resultaat is een video waarin spontane dans en ‘ruimte voor ruimte’ centraal staat. Vanuit die verbinding met zichzelf, de natuur en het geheel maken de twee danseressen connectie met elkaar. Ze maken contact, nemen afstand, trekken aan, stoten af, draaien rond, vallen en staan op. Kortom: de dans van het leven, de dans die alles en iedereen is.

Much Closer is een bewogen nummer dat toch erg luchtig aanvoelt door de bedrevenheid van de muzikanten die elk hun eigen ding doen en het laten samensmelten tot een voortreffelijke song.

Op 28 oktober laat Witvrouw het gelijknamige debuutalbum op de wereld los.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More