Home Singles RAMAN. – When Loneliness Succeeds

RAMAN. – When Loneliness Succeeds

by Bart Verlent

Sinds 2016 brengt de Gentse singer-songwriter Simon Raman onder de naam RAMAN. alternatieve rock-‘n-roll, steeds met een voet in blues en rootsgronden. Afwisselend akoestisch en elektrisch, soms solo of met band maar steeds uit het hart. Zijn soulvolle sound doet wat denken aan oudere zielen als Chris Whitley en Jeff Buckley.

© Karim Hamid

In 2019 verscheen de debuutep Birth Of Joy van RAMAN., waarna het stil werd tot vorig jaar toen de nieuwe single Talkin’ het licht zag. Simon heeft ondertussen echter nieuwe nummers geschreven die er geleidelijk aan aankomen. Deze When Loneliness Succeeds is één van die nieuwe songs, die hij solo opnam tijdens een ‘live at the Rua Room‘ online sessie. Het nummer werd geschreven tijdens de lockdowntijden en is een ode aan het alleen zijn in alle vormen.

Simon nam het nummer op met een resonatorgitaar waardoor we een lekkere vibe krijgen die perfect past bij zijn beklijvende stem. In die stem horen we zeker de invloeden van Jeff Buckley. Deze Gentse singer-songwriter zingt steeds met heel veel gevoel en overgave; dat maakt altijd indruk en dat is bij deze song niet anders.

In november verzorgt RAMAN. het voorprogramma van Laurence Jones in Nederland maar je kan ze nog wel aan het werk zien in ons land op 1 oktober op Klinkeroever in Gent.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More