Home Singles WITVROUW – Start To Believe

WITVROUW – Start To Believe

by Bart Verlent

In 2012 debuteert Simon Witvrouw met zijn band Mojostar. Terugkijkend op de ervaring van het opnemen van dat album onder contract bij platenmaatschappij Quest 4, voelt hij vandaag meer dan ooit dat hij het hele proces zelf onder controle wil hebben. Om dichter bij zichzelf te kunnen staan was de bandnaam Witvrouw dan ook een logische keuze. Verder bestaat de band uit Joachim Saerens (Selah Sue, Bai Kamara Jr.), Dre Pallemaerts (Novastar, Melanie De Biasio) en Bart Borremans (Isbells, Lucid Lucia). Deze heren leerden elkaar kennen op het Lemmensinstituut in Leuven, werden goede vrienden en na vele projecten her en der besloten ze om samen Witvrouw op te richten.

© Rinus Van De Velde

Vier vrienden, vier karakters en veel kleuren. Witvrouw staat dan ook voor een organische mix van klanken, poëzie en sferen uit verschillende muzikale sterrenstelsels. Met veel plaats voor improvisatie, groove met een kruidige mix van jazz, blues, afro, roots, pop, reggae en funk.

Start To Believe is de debuutsingle van Witvrouw en tevens ook de eerste single van het debuutalbum dat dit najaar verschijnt. In deze song observeert en reflecteert de band hoe onze vooruitgang in vele gevallen resulteert in een achteruitgang. Waar zijn we precies beland in deze moderne, materialistische, koude en mechanische tijden? Simon Witvrouw vindt dat de wereldwijde pandemie en de oorlog in Oekraïne alleen maar duidelijk gemaakt hebben dat verbinden met jezelf en anderen zo essentieel is, dat we allemaal naar een volgend niveau van bewustzijn moeten streven, willen we het als mensen overleven.

Het onderwerp van deze song mag dan best wel zwaar klinken het nummer zelf doet dat niet. Zeker en vast niet zelfs, het is een heel kleurrijke song met warme brede arrangementen. Een lekkere, groovy afrobeat sleurt je mee naar de dansvloer. De tekst van dit nummer heeft veel diepgang en dat geldt ook voor de muziek.

Het is onmogelijk om Witvrouw in één genre onder te brengen en dat maakt hun sound zo intrigerend. Start To Believe is een perfecte smaakmaker die ons laat verlangen naar meer van deze unieke band.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More