Home Belgisch WILSON55 – Rosa

WILSON55 – Rosa

by Filip Verbeeck

Wilson55 is een jonge, Lierse band die ontstaan is in 2019 tussen pot en pint zoals dat heet. De band bestaat uit Milan Ribel op drums, Vincent Engels op gitaar en Jort Roscam op bas en leadzang. Ze laten zich inspireren door diverse muziekstijlen die ze in een alternatieve rocksound gieten. Hun grote voorbeelden zijn David Bowie en Alex Turner. Bij het gitaarspel is een door John Frusciante geïnspireerde lick nooit ver weg. Rosa is het debuut van de band.

Rosa gaat over 1 specifieke vrouw, en over duizenden anderen tegelijk. 1 vrouw, omdat het nummer zingt over een ‘muze’ in het leven van een van de bandleden die niet altijd de juiste beslissing maakt. Over duizenden anderen, omdat iedereen wel zo een persoon in z’n leven heeft.

De hoop is dat het publiek zich kan herkennen in de romantische tragedie dat het nummer is, en daarom de song eens te meer gaat appreciëren. Het was een van de eerste nummers die de bandleden een aantal jaar geleden schreven en de logische keuze om als eerste single uit te brengen. 

Het is een heel knap nummer, zeer sterk gezongen en het klinkt fantastisch. Er is duidelijk tijd in de afwerking gestoken en alles klopt muzikaal.

Rosa is de voorbode van een digitale ep die er einde maart aan komt. Alles is opgenomen in de Penthouse Studio te Heist-op-den-Berg, onder de deskundige leiding van Filip De Bot.

Hopelijk komen er ook nog wat live shows van de band, we vermoeden dat dit wel is zeer sterke optredens kunnen zijn!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More