Home Singles WHISPERING SONS – Walking, Flying (PIAS)

WHISPERING SONS – Walking, Flying (PIAS)

by Kris Van den Bossche

Na Talker en Cold City is er een derde heraut van het nieuwe Whispering Sons album, The Great Calm, waar we nog een maandje moeten voor aftellen.

Walking, Flying kiest de kant van Talker: uptempo, okselfrisse gitaar en strakke ritme-sectie. Fenne Kuppens prevelt zich Cave-gewijs door de strofen, maar – over een hoorn-achtige synthpartij en door ratelende gitaren – schreeuwt Fenne de bevrijding uit: “Everything just cleared out. Can you feel it, change into such a beautiful day.” Het klinkt als de oerkiemkracht die een wit kopje doet uitkomen uit de gitzwarte aarde. Of als de lucht die opklaart, in het geval je dat liever hoort.

Een erg opwekkende track is Walking, Flying. Het was de eerste van de nieuwe songs die de band live uittestte en als uitgangspunt voor het album nam. Wat een veelbelovend trio kregen we al uit The Great Calm! Whispering Sons staat scherper dan ooit.

Whispering Sons: Website | Facebook | Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More