Home Singles WHISPERING SONS – The Talker (PIAS)

WHISPERING SONS – The Talker (PIAS)

by Kris Van den Bossche

Als je The Rolling Stones heet, kan je je permitteren om zestig jaar dezelfde plaat uit te brengen en applaus te oogsten. Voor gelijk welke andere band lijkt het een goed idee om af te toe te vervellen en een nieuw pad in te slaan.

Whispering Sons – Talker – artwork

Whispering Sons verrast deze week met een nieuwe song The Talker die licht anders aanvoelt. De ritme-sectie klinkt nog wel vertrouwd, de zang van Fenne Kuppens is vertellend en meer beheerst, maar ze blijft zichzelf. De tekst klinkt helderder. We voelen even de inspiratie van Patti Smith voorbij waaien. Nochtans, “never been much of a talker”.

De gitaar onderging de meest opvallende stijlwijziging: we horen een krakende en cleane ritme-partij, minder new wave, snelle riedeltjes, wat meer postpunk. Denk Parquet Courts. De synths zijn naar de achtergrond verwezen, horen we nu een orgeltje? En alles samen toch herkenbaar Whispering Sons. In 2024 komt er een nieuw album aan!

En dan is er de magistrale video van filmmaker Heleen Declercq (maakte al clips voor onder andere Balthazar en Oscar And The Wolf), die een deel bevat van een kortfilm die op het Gentse filmfestival exclusief getoond wordt, vergezeld van een live track door Whispering Sons. Voor de choreografie tekent Astrid De Haes.

Halfweg de clip komt de band in beeld, elke speler met zijn instrument, maar niet spelend. Het lijkt wel van: even nadenken, niet gewoon terug het bekende patroon. Het nieuwe kapsel klopt helemaal. Als je snel bent, geraak je misschien nog aan een ticket voor de kortfilmvoorstelling van Balm (After Violence) met live soundtrack van Whispering Sons: Viernulvier en Filmfest Gent filmvoorstelling Videodroom: Balm (After Violence) met muziek Whispering Sons
(Tweede voorstelling om 19u; eerste voorstelling 21u is uitverkocht)

Whispering Sons speelt nog enkele kleinere clubshows dit najaar met nieuw materiaal:

05/10 – Volta, Brussel
06/10 – Dokrijk @ Stormkop, Antwerpen
07/10 – AFF @ Bootstraat, Hasselt

Daarna is het wachten op de release van het nieuwe werk, waarmee door Europa wordt getourd vanaf maart 2024.

Whispering Sons | Website | Facebook | Instagram

YouTube – Whispering Sons – Talker
Spotify – Whispering Sons – Talker

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More