Home Singles WHISPERING SONS – Surface

WHISPERING SONS – Surface

by Nel Mertens

Humo’s Rock Rally winnen, een ep en hun debuutalbum Image (2019) dat door de Belgische muziekscene met open armen ontvangen werd en optredens in binnen- en buitenland. Vier jaar lang weet Whispering Sons ons in de ban te houden met hun donkergestemde  postpunktracks.

Het was snel duidelijk dat het voor het publiek en de fans niet snel genoeg kon gaan, de komst van dat tweede album. En toch lieten het nog 2 jaar op zich wachten. Whispering Sons laat zijn drijvende synths, sinistere gitaarklanken en kenmerkend diepe baslijnen op ons los met de grimmig omhelzende zang van frontfrouw Fenne Kuppens. Een krachtige formule, dat viertal, dat zelfs de meest roze-getinte zieltjes new wave gewijs aan het dansen kreeg. Op dat elan drijft de band ook verder, horen we in een eerste track van het aankomende album. Surface brengt opnieuw een ijzersterke opbouw, waarin Fenne de emoties vocaal laat worstelen met de instrumenten. En ook al klinkt dit in eenzelfde sfeer als wat we van hen gewoon zijn, toch klinken de synths borrelender en laat het snaarwerk een wars psychedelisch kantje horen. Over Surface laat Fenne weten dat het over een confrontatie gaat: “”Een toenadering die niet volledig tot uiting komt en die op de oppervlakte blijft.”

Uitkijkend naar nog, wentelen we ons nu toch weer even in die muzikale weelde, die Whispering Sons opnieuw weet neer te zetten.

Surface verschijnt in beperkte oplage op 7” vinyl als single, met de exclusieve track Blank op de b-kant. Bestellen kan en de bestellingen worden vanaf half maart geleverd.

Facebook / Website / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More