Home Singles GO MARCH – Zipp (Dunk! Records)

GO MARCH – Zipp (Dunk! Records)

by Bart Verlent

We hebben er even op moeten wachten maar Go March is er eindelijk terug met nieuw materiaal. Hun laatste album II dateert al van in 2018 dus het werd hoog tijd voor nieuw werk van deze Antwerpse spacerockers. Alhoewel, dit trio smolt op hun tweede album hun diepzinnige melodieën met nog meer elektronische klanken dan op hun titelloze debuutplaat uit 2015.

© Go March

Op 23 april brengt Go March hun derde plaat uit die de toepasselijke titel III zal dragen. Met deze derde langspeler blijft de band trouw aan hun minimale aanpak, waarbij ze er alles aan doen om de spanning in de nummers te houden. Het drietal is nog meer in de richting van de elektronische muziek geëvolueerd en dat is ook wel te horen in hun eerste single Zipp.

Het meer dan zeven minuten durende nummer begint met spacey synthklanken waarna er wat jaren 80 sequencer-sequenties volgen die van de hand van Jean-Michel Jarre of Giorgio Moroder konden zijn. Dan valt die gedreven drum in en vouwt het nummer helemaal open. Door het nummer heen krijgen we bijzonder breaks en nog meer spacey geluiden die genoeg afwisseling in het nummer brengen.

We horen heel wel wat krautrock-invloeden in deze single, maar doordat er zoveel variatie in het nummer zit, klinkt het veel boeiender dan het gemiddelde krautrocknummer. Met Zipp laat het trio zien dat ze altijd op zoek zijn naar een nieuw, boeiend geluid zonder hun eigen identiteit te verliezen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More