Home Singles WHISPERING SONS – Heat (remix door IDLES)

WHISPERING SONS – Heat (remix door IDLES)

by Nel Mertens

Niemand minder dan de Brits/Ierse rockband Idles ging aan de slag met het nummer Heat van Whispering Sons. Heat verscheen op hun tweede album Several Others en werd door Idles tot op het bot gestript en herwerkt tot een hypnotiserend industrial disconoisefeestje.

“Ik werd verliefd op deze band na 30 seconden luisteren. Het is een benadering van de gothy-new-wavey-postpunk die je alleen lijkt te krijgen van bands van het vasteland van Europa, toen en nu. Het klink vertrouwd zonder nostalgisch, rauw en gepolijst tegelijk te zijn. Zowel doordacht als vol gevoel. Met de remix wilde ik alle gothic-elementen overdrijven en ze tot extremen van existentiële angst en doom brengen en dat allemaal uitschudden op de dansvloer van de gothicdisco”, geeft Mark Bowen, frontman van Idles aan.

Dat Whispering Sons daar uitermate blij mee zijn, laat Fenne Kuppens weten: “We zijn al heel lang IDLES-fans! Of we nu Mother door de backstage schoten om ons voor de show op te warmen, of Concrete To Leather scandeerden terwijl de adrenaline nog steeds stroomde terwijl we terugreden naar het hotel, hun muziek bracht ons altijd in de juiste mentaliteit. Een van onze nummers door hen geremixt krijgen is behoorlijk ongelooflijk.”

Een best wel straffe remix is dit, die de hectiek en emotionaliteit die Whispering Sons sowieso al neerzet, nog expliciteert!

Idles zette niet alleen hun knarsende tanden in een van de nummers van Whispering Sons, ze nodigden de band ook uit als speciale gast op hun Duitse tourdates, waarop ze hun nieuwe album Crawler voorstellen.

Whispering Sons / Idles

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More