Home nieuws Rest in peace, Jan Rot (1957 – 2022)

Rest in peace, Jan Rot (1957 – 2022)

by Hans Verhoeven

Het is zijn echte naam. Had dus niks te maken met dat rotte in de ogen van Johnny Rotten al leefden ze dezelfde generatie op. Nu heeft Jan Rot wel de punkrock meegemaakt, maar daar deed hij niks mee.
Begon eerder bescheiden. Met dat singeltje, 45 toeren in die tijd, dat ging over Bobby, Roger & Eileen.

Het was een mooie mens, zo hoog als een vuurtoren. Platenverzamelaar, maar wat hij weg wou, zette hij op de stoep zodat anderen er hun voordeel konden mee doen. En het erge is dat mensen hem enkel kennen door die cover van Annie M.G. Schmidt en Leen Jongewaard hun Op een Mooie Pinksterdag. Annie Messchersmidt kon er niet mee lachen.
Dat was samen met die andere vuurtoren qua Hollandse Hoogte: Rick de Leeuw. Frontman van de Tröckener Kecks die ondergetekende honderd keer live zag maar daar gaat het nu niet om. Het gaat om Jan Rot. En die is dood.

Rot maakte geweldige songs, maar eentje blijft bij: Lena (Rondom Tien) waaruit blijkt dat het best oké is om transgender te worden en te zijn. Zelf was hij dat niet. Hij was Jan Rot. En hij is dood.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More