Home Singles WEBSTEK JIHAD – Hart- En Vaatziekten – Roestig remix (Heibel)

WEBSTEK JIHAD – Hart- En Vaatziekten – Roestig remix (Heibel)

by Nel Mertens

Het was de eerste release onder het Heibel-label: Webstek Jihad bracht vorig jaar hun debuutep Hart- En Vaatziekten uit, waarvan de titeltrack nu een make-over kreeg.

De remix is van de hand van labelmaatje Roestig (voor de wet bekend als Arne Gentjens), die ook deel van het Kempische muziekcollectief Webstek Jihad uitmaakt. “De remix doet ons alvast watertandend vooruitdenken naar een tijd waarin we terug kunnen raven en stampen op dergelijke schijven”, laat Heibel weten. En de ravesound is meer dan aanwezig. Ritmes en beats gaan van hip verknipt tot chaotisch gek, waarbij de kenmerkende ongeremdheid en eigenzinnigheid van het collectief nogmaals bevestigd wordt. Een trip, een rit op een rollercoaster en een dancetrance in nog geen 2 minuten gevat. Eentje waarvan het hartritme alvast de hoogte ingaat!

Het Gentse café Kinky Star selecteerde Webstek Jihad voor het Jongeduld programma in 2021, waarbij het collectief door twee coaches begeleid wordt. Ondertussen werken ze volop aan een album, waarmee ze in een coronaluw Belgenland binnenkort graag de podia onveilig maken.

De remix verschijnt digitaal via de streamingplatforms.

(Her)lees ook ons interview met Webstek Jihad en de singlereview bij de track Echo en ontdek meer over dit bijzondere collectief.

Facebook Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More