Home Singles WEBSTEK JIHAD – Echo (Heibel)

WEBSTEK JIHAD – Echo (Heibel)

by Nel Mertens

Noem hen absurdisten, artiesten, experimenteel of eigenzinnig, maar noem hen vooral ook Heibel, want dat is het muziekcollectief en label waar Webstek Jihad een onderdeel van is. Na hun debuutep Hart- En Vaatziekten in juni, laat het Kempische viertal opnieuw een creatie op de wereld los, waarvoor wij wellicht de nieuwe dozen nog moeten uitvinden. Opnieuw volledig out of the box, laten ze hun single Echo klinken.

Waren het enkele maanden terug nog croque monsieurs die hen inspireerden, dan was het nu een VHS-cassette, die ze in de kelder van gitarist Thijs (Toes) vonden. Met de echografie van kleine Thijs in de baarmoeder daarop, leverde het een jamsessie met Echo als resultaat op.

Een elektronische stroom aan bleeps opent, waarna we er een erg comfortabel aanvoelend, repetitief newwavegeluid daarbovenop krijgen. Zowel instrumentaal als – bijna emotieloos – vocaal weerklinken knappe Belgische newwave-invloeden, die al snel in een chaos aan ondefinieerbare klanken verwervelen en verdoemen tot enkel nog de echo… echo… weerklinkt.

Mijn naam is haas, Chilly Mili, Toes en Roeb vormen met Westek Jihad een band waarvan je ons (tot hier toe) niet gaat horen zeggen: “Goh, die jongens hebben nu toch echt een mooi nummer gemaakt”, maar de manier waarop ze onbeschaamd en ongeremd alle vrijheid nemen om hun eigen tegendraadse sound te creëren, maakt dit maar net zo mooi. Zet de grenzen van je hoofd nog eens volledig open en we zijn er vrij zeker van dat je geniet van Echo.

(Her)lees ook het interview met Webstek Jihad.

Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More