Home Belgisch WARD DHOORE – O

WARD DHOORE – O

by Felix Sandon

29 maart is de 88e dag van het jaar. Een weinig opmerkelijk feit, maar omdat een piano achtentachtig toetsen telt, vieren we die dag wereldwijd Piano Day. Ward Dhoore, die we kennen van Zonderland én als mede-oprichter van Trad Records, is bedreven in een arsenaal aan instrumenten, maar voor deze gelegenheid ging hij aan de toetsen zitten en puurde er de single O uit.

Stiltes wegen even zwaar door in O als het geluid van de piano. Veel laat Ward niet los over zijn compositie, behalve dat ze ontstaan is als troost voor vrienden bij het verwerken van een verlies. Het nummer begint dan ook erg ingetogen, tot er na een minuut een nieuwe melodie de kop opsteekt. Uiteindelijk gaat die met babystapjes op verkenning in de wereld wanneer Wards vingers voorzichtig over de toetsen beginnen te dansen, waarmee hij ons op het hart drukt dat er altijd nieuwe hoop is.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More