Home ReviewsAlbum Reviews ZONDERLAND – Oeverloos

ZONDERLAND – Oeverloos

by Ann Cnockaert

Zonderland is een audiovisueel project met beeldende kunst van Lander Cardon en bijhorende soundtracks van
de hand van Ward Dhoore.

Sinds hun eerste ontmoeting in de Sint-Lucas academie, 12 jaar geleden, voelen beiden een grote bewondering voor elkaars werk. Ze ontdekken er een gezamenlijke appreciatie voor esthetiek, eenvoud en de schoonheid van de vergankelijkheid. Door de jaren heen ontstaat een hechte vriendschap en een diepe artistieke connectie en groeit de droom om samen een project te starten waarbij ze aan de buitenwereld tonen hoe sterk ze door elkaar geïnspireerd raken.

Wanneer de coronacrisis losbreekt en hun connectie met het publiek verloren dreigt te gaan, wordt het project concreet en gaan ze samen aan de slag. Naast hun gedeelde zwak voor melancholie vinden ze veel inspiratie in water, een eindeloos element dat tegelijkertijd alles bindt. Dit werd dan ook de rode draad van hun eerste collectie! Oeverloos.

De werken roepen in eerste instantie een desolate sfeer op. De wereld lijkt onbewoond maar getuigt hier en daar van menselijke interactie door een sculptuur of een architecturaal element dat de nieuwsgierigheid prikkelt en uitnodigt tot een wandeling binnenin de schilderijen. Een tocht die Lander & Ward zelf voortdurend maken tijdens het creatieproces. Een tocht die vertrekt vanuit een verlangen om te ontdekken, om te staren en te luisteren naar nieuwe delen van het Zonderland universum.

Met Zonderland willen deze jonge kunstenaars zich uitdrukken en je uitnodigen om hun wereld te ontdekken. Letterlijk ‘zonder land’, maar met de drijfveer en de drang tot het creëren ervan. Hun verlangen is groot dit eerste stukje vormgegeven wereld te delen met iedereen die ervan wil genieten.

Op het prachtige album staan acht soundtracks van muzikant en componist Ward Dhoore bij acht schilderijen van kunstenaar Lander Cardon. Je kan de werken bezichtigen in Niemandsland in Dendermonde. Tijdens de expo kan je de bijhorende soundtracks beluisteren.

FACEBOOK WEBSITEINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More