Home Singles ANSATZ DER MASCHINE – Svyatoy Nos

ANSATZ DER MASCHINE – Svyatoy Nos

by Bart Verlent

Het is ondertussen al twee jaar geleden dat Ansatz Der Maschine het prachtige album Burial Songs uitbracht en Mathijs Bertel heeft allesbehalve stil gezeten sindsdien. Hij maakte samen met MANdolinMAN de muziek voor het theaterproject Houtekiet, verzorgde samen met zijn collega’s de muziek voor het programma Cinema Canvas, bewerkte het nummer Tiptoe van Sohnarr voor het album Coral Dusk Reworked en had gelukkig ook nog tijd over om nieuwe muziek te schrijven voor Ansatz Der Maschine.

© Cath Van Laere

De band brengt, ter gelegenheid van Piano Day 2022, het nieuwe nummer Svyatoy Nos uit. Op het Siberische schiereiland Svyatoy Nos staat de oudste, nog werkende, vuurtoren van de Noordelijke ijszee. Het inspireerde Ansatz Der Maschine om speciaal voor Piano Day dit nummer op de mensheid los te laten. Het is een eerbetoon aan een plaats waar warmte en ruwheid elkaar ontmoeten. Dit fascinerende houten bouwwerk is een baken van veiligheid in een soms erg kille wereld. Een heel actueel nummer want ook een ode aan het licht en de schoonheid in deze wereld.

Het nummer is gebouwd rond de mooie, intense klanken van de piano, later in het nummer vullen eerst de cello en later de viool het geheel subtiel aan. Het is een pakkend stuk waar we van begin tot eind kippenvel van krijgen.

Wat een intens knap nummer. Het kan zeker troost bieden in tijden waarin we elke dag met geweld worden geconfronteerd.

Je kan Ansatz Der Maschine aan het werk zien op:

31/03 – Handelsbeurs, Gent (Sohnarr invites)
07/04 – CC ‘T Schaliken, Herentals
27/04 – CC Poperinge

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More