Home Singles VILLAGERS – That Golden Time (Domino/V2 Recordings)

VILLAGERS – That Golden Time (Domino/V2 Recordings)

by Bart Verlent

Conner J O’Brien begint 2024 goed met de aankondiging van het zesde Villagers album That Golden Time dat op 10 mei zal verschijnen. Het is het meest kwetsbare album dat O’ Brien ooit maakte. Hij schreef en nam het op in zijn appartement en pas op het einde nodigde hij muzikanten uit, waaronder Dónal Lunny (Planxty, The Bothy Band) op bouzouki, multi-instrumentalist Peter Broderick en een groep muzikanten die hij voor het eerst aan het werk zag tijdens een eerbetoon aan een van zijn grote liefdes: de Italiaanse componist Ennio Morricone.

© Villagers

Als eerste single krijgen we het titelnummer van de nieuwe plaat. Het lied gaat over romantiek versus realisme. Hoe kan je ambitieuze ideeën hebben voor jezelf en de wereld en tegelijkertijd geconfronteerd worden met de harde, koude werkelijkheid.

In het begin heeft het nummer iets van de donkere mysterieuze sfeer van Tindersticks, de zachte, heldere stem van Conner maakt het gelukkig net iets lichter. Als het refrein begint, komen de zonnestralen de duisterheid verdrijven en krijgt het nummer iets magisch.

The Golden Time is prachtig door zijn soberheid en de mooie arrangementen. We zijn benieuwd hoe dit pareltje zal klinken op 27 mei in de Ancienne Belgique in Brussel waar de band het album komt voorstellen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More