Home Belgisch Videopremière: ROMANIE – Stranger In My Skin

Videopremière: ROMANIE – Stranger In My Skin

by Felix Sandon

Midden in een overweldigend Australisch duinlandschap doolt Romanie rond in een rood gewaad. In haar eentje. Want soms voelt ze zich weleens eenzaam. Twee jaar geleden verruilde ze België voor een nieuw leven aan de andere kant van de aardbol. Een sprong in het onbekende, en dan was er nog de lockdown die er stevig inhakte. Verloren voelde ze zich, zo ver van huis, een vreemde in haar eigen huid. Maar het is niet verkeerd om af toe verdrietig te zijn en je verdriet te ventileren. Door muziek, bijvoorbeeld.

Stranger In My Skin is Romanies openhartigste nummer tot hiertoe. Geen explosie van opgekropte emoties, maar een breekbare mijmering die perfect past bij de beelden van het weidse landschap waar je als mens maar nietig bent. Een knisperende gitaar begeleidt Romanie terwijl ze regels zingt als “I’m homesick for the things I fear do not exist.” Het zijn echter de stukken wanneer Romanies stem wat ijler klinkt en ze “Ooh, I’m tired” in ons oor lijkt te fluisteren, die het meest onder de huid kruipen en het langst blijven nazinderen.

Na Fake Friends en I’m Anything (But Myself Around You) is deze single de laatste horde voor Romanie haar nieuwe ep uitbrengt. Die verschijnt op vrijdag 13 augustus en heet Little Big Steps. Want hoe diep we ook zitten, we kunnen altijd weer rechtkrabbelen, met kleine, grote stappen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More