Home Singles ROMANIE – Fake Friends

ROMANIE – Fake Friends

by Hans Verhoeven

Ze woont in Melbourne, Australië, het thuisland van spinnen en slangen en haaien die de kusten steeds nauwer omcirkelen, maar ze woont daar goed. Want: iemand heeft haar pijn gedaan. Klinkt alvast zo in Fake Friends. Het droomt een beetje weg maar bij het ontwaken blijft het zeer doen, een kater maar dan diep vanbinnen.

Ze is een Belgische hoor, ze is daar zelfs heel goed in, maar in het thuisland van spinnen en slangen en haaien hebben we ook zo onze vertegenwoordigers nodig. Romanie is een goeie, wat dat betreft.

Fake Friends draait rondom het mes in de wonde, het droomt wat weg, het zweeft tussen de bladeren van zomers wachtend op herfst, er zit Joni Mitchell in met het drumgeroffel voorafgaand aan publieke executies. Het is begeesterend, meeslepend, en als jij nog wat woorden kent om aan te vullen, wees mijn gast. Mijn Neighbours-taaltje is niet zo goed maar dan toch: top tune.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More