Home Singles VELVET JESUS – Qatar

VELVET JESUS – Qatar

by Bart Verlent

Na zich een aantal jaren te laten aanspreken als Belated Promise Ring, besloten Anton Fannes (Pilod), Bart Catoor, Dries Debie (Wardrobe) en Christophe Vandewoude (Isbells) vorig jaar ineens hun naam te veranderen in Velvet Jesus. Een reden werd niet opgegeven. Een nieuw begin voor het viertal?

© Velvet Jesus

Volgend jaar verschijnt hun album Qatar dat de band heeft opgenomen in de Isbells-studio met Gaëtan Vandewoude als producer. Het instrumentale titelnummer is er de eerste single uit. Het nummer is opgebouwd als een muzikaal palindroom, dat net zoals de Christopher Nolan film, op meerdere plekken kan starten en in theorie op verschillende plaatsen zou kunnen eindigen. Voor deze track liet Velvet Jesus zich inspireren door de muziek van Bert Dockx, Calexico en Ennio Morricone.

We maken kennis met een ruwer kantje van het viertal. Was het dan toch een nieuw begin, die naamverandering? Qatar is dromerige postrock met een gevaarlijk randje. Spijtig wel dat het nummer pas net op zijn hoogtepunt zit wanneer het al gedaan is; het duurt namelijk nog geen twee minuten. Wij hopen dan ook dat er op het album een lange, uitgerekte versie zal komen te staan, want dit smaakt naar veel meer.

Je kan Velvet Jesus aan het werk zien op:

20/10 – Cafe De Kroon, Antwerpen
09/11 – O! Bar, Luik
14/11 – Sojo, Leuven
02/12 – KdG – Amnesty, Antwerpen
11/01 – Rock Classic, Brussel
24/02 – Cinema Roxy, Wijgmaal

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More