Home Singles THE BONY KING OF NOWHERE – Are You Still Alive (Unday Records)

THE BONY KING OF NOWHERE – Are You Still Alive (Unday Records)

by Jos Buersens

Het is alweer een tijdje geleden sinds The Bony King Of Nowhere, aka Bram Vanparys, werk de wereld instuurde. De laatste release, Silent Days, overigens een parel van een release, dateert dan ook al van 2018. Ondertussen volgde echter wel nog een heruitgave van debuutplaat Alas My Love waaraan de nodige concerten werden gekoppeld.

© The Bony King Of Nowhere

Met nieuwe single Are You Still Alive licht The Bony King Of Nowhere alvast een eerste tipje van de sluier van het nieuwe album en we moeten zeggen dat Vanparys en de zijnen ons absoluut weten te intrigeren.

The Bony King Of Nowhere durft al wel eens de kaart van de intimiteit te trekken door nummers summier te houden, en hoewel Vanparys dat, in zekere zin, ook in Are You Still Alive doet, voelen we toch dat hij bij momenten een ietwat experimentelere kaart trekt.

Met een duur van 4’30” creëert The Bony King Of Nowhere best wel wat speelruimte en daar wordt ook dankbaar gebruik van gemaakt. Subtiele noties van psychedelica zijn in de vorm van reverse delay in het nummer geslopen, maar daar houdt het experimenteren allesbehalve op. Ook structureel voelen we dat er in Are You Still Alive duidelijk afgeweken wordt van conventionele patronen en dat er zelfs bij wijlen gehint wordt naar progrock. Een gevoel dat, na het horen van de experimentele solo, enkel nog maar versterkt wordt.

Het nummer gaat overduidelijk over de toenemende digitalisering en meer specifiek over het effect van sociale media op onze maatschappij. Het blijkt een populair thema want ook in de recentste single van Isbells werd de toenemende digitalisering al op de korrel genomen.

In afwachting van het nieuwe album van The Bony King Of Nowhere verwijzen wij je graag naar de onderstaande link om Vanparys en de zijnen op de voet te volgen en je van de nodige releases en concerttickets te verzekeren.

THE BONY KING OF NOWHERE: FACEBOOK BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More