Home Singles VELVET JESUS – In Elah

VELVET JESUS – In Elah

by Bart Verlent

Wie zich al een tijdje afvraagt wanneer er nieuwe muziek uitkomt van Belated Promise Ring is eraan voor de moeite. Omdat Matt Swanton uit de band stapte, vonden Anton Fannes, Bart Catoor en Christophe Vandewoude dat het tijd was voor een andere bandnaam. Er werd gekozen voor Velvet Jesus en dit jaar mogen we de debuutplaat Qatar verwachten van deze vernieuwde band.

© Velvet Jesus

In Elah is de derde single van het album dat opgenomen is in de Isbells-studio van Gaëtan Vandewoude. Matt Swanton heeft de plaat gemixt vanuit Australië. De vallei van Elah ligt op de grens van Israël en Palestina. Daar bevindt zich het strijdperk waar David Goliath bevocht. Het nummer gaat dan over de situatie waarbij je tegenover iets groot en angstaanjagend staat, waarvan je ergens ook weet dat je het toch kan overwinnen.

Het is een dromerig indiepareltje met prachtige samenzang, sfeervolle synths en een machtige gitaarsound. Dit nummer staat echt als een huis of zoals David tegenover Goliath. Ja, we zijn serieus in de wolken van deze Elah.

Het nieuwe vinylalbum kan je hier bestellen voor slechts €25.

Velvet Jesus kan je aan het werk zien op:
01/03 – Cinema Roxy, Wijgemaal
14/03 – Gare Schaerbeek, Schaarbeek
11/04 – Zebrastar Showcase, Gent
20/04 – Hekerock, Kessel-Lo
03/05 – George & The Bear, Genk

FACEBOOK INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More