Home Singles UP HIGH COLLECTIVE – Arushi (San Kofa Rhythm Records)

UP HIGH COLLECTIVE – Arushi (San Kofa Rhythm Records)

by Björn Comhaire

De groepsnaam geeft het al een beetje weg maar Up High Collective durft al eens hogere muzikale sferen opzoeken.

Producers Koen De Petter en Renaldo Maria zweven dan ook een flink eind boven het aardse uit in hun spacey en synth gedreven nieuwe single Arushi.

Samen met Lander Gyselinck (bespeelt ongeveer alles waar je op kan slaan) en Bert Cornelis (slaat, voor zover wij weten, niet vaak op zijn sitar) creëert het duo muzikale micro-universa waarin ze naast synths en een remorque vol percussie ook graag samples en field recordings gebruiken. Uiteindelijk zal al die naarstigheid resulteren in hun tweede album Koinonia dat op 11 oktober voor de leeuwen wordt geworpen.

Maar eerst is er de nogal filmische single Arushi die op het eerste gezicht (op het tweede ook) uit twee delen bestaat. In pakweg de eerst vier minuten maken we kennis met de protagonisten van het verhaal. De arpegggiator mag zich daarin volop laten gelden al horen we hier en daar ook wat oosterse belletjes rinkelen. Deel twee wordt aangekondigd met een soortement van ‘misthoorngeluid’ waarna een diepe, overstuurde kickdrum ons terug met de voeten op aarde smakt. Een break hier en daar en flinke scheuten percussie nemen ons op sleeptouw en dat vinden we fijn. Tot diezelfde misthoorn het einde van het nummer aankondigt.

Arushi is een geslaagde single die waarschijnlijk nog geslaagder klinkt binnen de context van het volledige album. Spijtig alleen van die ‘misthoorn’ die – wat ons betreft – té expliciete acollades zet rond deel twee, dat was nergens voor nodig!

Prachtig artwork ook.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More