Home Singles PUBLIC SPEAKING – Manifest (Whited Sepulchre Records)

PUBLIC SPEAKING – Manifest (Whited Sepulchre Records)

by Bart Verlent

Jason Anthony Harris maakt sinds 2014 geluidscollages die hij kneedt tot nummers waar hij met een zeemzoete stem op zingt. Hij brengt zijn avant-pop composities uit onder de naam Public Speaking. Qua geluid liggen ze ergens tussen David Sylvian en Jamie Woon.

Op 15 september verschijnt zijn nieuwe album An Apple Lodged In My Back waarop field recordings staan, gemaakt tijdens de verbouwingen van het Museum Of Modern Art, waar hij al twaalf jaar werkzaam is.

© Public Speaking

Manifest is een sensuele elektrotrack met een lome groove, samples van strijkers geven het nummer meer kleur. Harris’ stem heeft veel van de warmte van die van David Sylvian, ze past perfect bij de kleurrijke compositie. Naar het einde toe geven free-jazz samples het nummer nog een avontuurlijk randje.

Het is een heel boeiende track waarin we van de ene verbazing in de andere vallen door de rijke, unieke geluiden en bijzondere wendingen. De single maakt ons dan ook zeer benieuwd naar het te verschijnen album.

InstagramBandcampFacebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More