Home Singles UMA CHINE – Uphill Song

UMA CHINE – Uphill Song

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht Uma Chine het album Changes uit met daarop elf pareltjes van songs die nog overweldigender overkomen dan die vanop het debuutalbum. Omdat het niet evident was om tijdens de coronaperiode met heel de band samen te komen, begon de band ook op te treden als trio met in de hoofdrol Nele De Gussem, Rana Holail Mohamed en Serien Holail Mohamed. Met enkel hun mooie stemmen, een citer en minimale beats brachten ze de essentie van de tracks van Changes. Omdat de reacties op de gestripte songs zo positief, bewerkte het trio twee tracks en nam ze opnieuw op.

© Uma Chine

Vorige maand kregen we al een prachtige nieuwe versie van The Runner en nu is er de herwerkte versie van Uphill Song. Het nummer is ontdaan van de gedreven drums, die zijn vervangen door de koele klanken van een ritmebox. Ook de verschillende laagjes zijn weg en vervangen door slechts één sombere soundscape. Naar het einde toe vult de citer het nummer af en toe nog subtiel aan. Maar de stemmen vullen de leegtes meer dan genoeg aan. We krijgen een indrukwekkende intieme versie. Het nummer komt, net zoals The Runner, met een clip die werd opgenomen in het Franse Le Havre.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More