Home Singles THE LESLIES – Cassandra (Pig Parade Records)

THE LESLIES – Cassandra (Pig Parade Records)

by Bart Verlent

Laten we eerlijk zijn, met een naam als The Leslies is het vrijwel onmogelijk om in het buitenland door te breken. Het zal dit Wetterse viertal echter een zorg zijn. In 2018 verscheen hun debuutsingle Hungy waarop de heren een eclectische sound brengen met referenties naar klassieke pop, psychedelische muziek uit de jaren ’60, 70’s glamrock, softrock en 80’s new wave.

Na jaren van ontdekken, herontdekken en vooral zelfontdekking verschijnt op 5 december eindelijk het debuutalbum Tresspasser. Uit dat album krijgen we Cassandra, een nummer dat verwijst naar de Griekse mythe. Het is een break-up song, die ook gaat het over de dood en over het einde van de mensheid. Een vrolijk “shinny happy people” nummer dus.

Na een zweverige intro valt het nummer eerst volledig stil en krijgen we daarna een heel vrolijk, zorgeloos nummer, wat best bijzonder is voor zo’n zwaar thema. De optimistische orgeldeuntjes en de sprankelende gitaren vullen de ingetogen zang van Jaan dartelend aan.

We worden spontaan vrolijk van Cassandra. Van ons mogen The Leslies zeker de soundtrack verzorgen bij het einde van de mensheid als het allemaal zo catchy klinkt als deze single.

Op 6 december komen The Leslies hun album voorstellen in BarBroos in Gent.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More