Home Singles UMA CHINE – The Runner (W.E.R.F. Records)

UMA CHINE – The Runner (W.E.R.F. Records)

by Bart Verlent

In volle coronacrisis bracht Uma Chine hun prachtige tweede album Changes uit. Om flexibeler te zijn als band en op meer plekken te kunnen spelen, besloot de zeskoppige band om soms ook op te treden als trio met in de hoofdrol Nele De Gussem, Rana Holail Mohamed en Sherien Holail Mohamed. Gewapend met enkel hun warme stemmen, citer en minimale beats proberen ze de essentie van de songs van Changes te vatten. Omdat dit zo goed werkte, zetten ze een video online van deze probeersels en stelde de band vast dat mensen de nieuwe, gestripte vorm wisten te waarderen.

© Uma Chine

Hieruit ontstond het idee om twee tracks opnieuw op te nemen als trio. Vandaag krijgen we daar het eerste nummer The Runner van. Op de nieuwe versie gaat het trio naar de essentie van het nummer en krijgen we een hele pure versie. Vooral de mooie stemmen van het trio krijgen een hoofdrol die subtiel worden aangevuld door gitaar- en synthklanken met af en toe een beetje percussie.

The Runner klonk in de originele versie al prachtig maar deze klinkt echt sprookjesachtig mooi. Omdat het zo puur binnenkomt en ze zo bewijzen dat ze eigenlijk geen lading arrangementen nodig hebben om te raken.

De clip werd opgenomen in het Franse kuststadje La Havre waar het trio werd uitgenodigd door dj Hadi Zeidan op het Sunset Festival. Met een handycam wist de band de kleuren van de stad weer te geven en die beelden passen perfect bij de nieuwe versie.

FACEBOOK/ INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More