Home Singles ULTRA SUNN – Summer 22

ULTRA SUNN – Summer 22

by Nel Mertens

Wie dit duo al live aan het werk zag, had het al door: het Brusselse Ultra Sunn is één van die donkere revelaties die we goed in het oog houden. Sinds 2019 serveren Sam Huge en Gaelle een trillend dansbare mix van coldwave en EBM. Met zijn donkere stem vult Sam de analoge synths en industriële drummachines van Gaelle aan, in een herkenbare Belgische electrosound met newbeatinvloeden waar ze hun eigen impulsen van nieuwigheden aan toevoegen.

En dat horen we ook op hun dubbele single Summer 22, waarop ze twee nieuwe tracks aanleveren.
The Speed opent helemaal in Technotronic-way met retro new beat elementen! Maar het tweetal geeft daar helemaal hun eigen ‘touch’ aan met inslaande mechanische beats, electronische sounds die verweven worden met de synths en Sams stem die af en toe diepdonker stuurs opduikt. De focus op de ‘speed’ komt vooral in het tweede deel van de track, waarin de sfeer snel dreigend wordt. Een sterke track qua opbouw, waarmee we graag de dansvloer op trekken.

Eenzelfde analoge toetsen openen Out Of The Cage waarrond fijne synthlijnen walen tussen de meer melodische zanglijn. Hoewel de soundscapes niet spartaans zijn, zorgen de vocalen steeds voor een ingetogen soberheid waarmee Ultra Sunn steevast zijn coldwavestempel drukt.

Deze dubbelsingle is digitaal verschenen.

Wie Ultra Sunn live aan het werk wil zien, wordt op 8/10 op Into The Dark Fest in Vorselaar verwacht of kan op 30/10 naar Wave Fest in Rotterdam.

(Her)lees hier onze reviews over de singls Young Foxes, Silver Smile , hun ep Night Is Mine en hun ep Body Electric.

Website Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More