Home ReviewsAlbum Reviews ULTRA SUNN – Night Is Mine (Oraculo Records)

ULTRA SUNN – Night Is Mine (Oraculo Records)

by Nel Mertens

Het Brusselse coldwave-/ darkwaveduo Ultra Sunn zorgt voor een donkere rave-wave-ervaring, want muzikale kunsthistoricus Sam Huge (toetsen, zang) en styliste Gaelle Souflet (toetsen, beats) lieten hun eerste ep Night Is Mine horen. Met 3 nummers en een remix van de titeltrack krijgen we in een zwart artistiek sfeertje een combinatie van darkwave- en industrialelementen te horen.

© Kris Parenti

Somberdreunende beats en verwrongen synths zetten de toon in Night Is Mine. De zang van Sam Huge klinkt donkerdiep bezwerend in deze track die een duister dynamische energie in zich heeft.

Distress laat onheilspellende toetsen zweven langs het ritme dat onrust belichaamt. In een onheilspellend sfeertje, vinden we opnieuw dat dynamische element terug. De tracks van Ultra Sunn zitten vol tristesse en angst, maar zijn krachtig energetisch opgebouwd, waardoor stilzitten en meegezogen worden in pessimisme geen kans krijgt.

Bitter speelse elementen kleuren Keep Your Eyes Peeled even donker als de voorgaand tracks, hoewel het synthpopgehalte hier net iets meer opduikt. Verder krijgen we ook een knappe EBM-remix door de Berlijnse dj Sarin van de titeltrack Night Is Mine, die het nummer van een elegant ritmische stevigheid voorziet.

Dat het duo niet alleen een sterke sound brengt, maar ook een sterke boodschap op een positieve manier wil overbrengen, is een knappe meerwaarde. De ep bezingt niet enkel de nacht als Ultra Sunns natuurlijke biotoop, maar durft gevoelige onderwerpen aansnijden als intimidatie, de strijd tegen angst en hoe je een verandering kan teweeg brengen in een omgeving die veroordelend in het leven staat.

Fans van The Sisters Of Mercy, D.A.F. en Depeche Mode die aan een nieuw geluid toe zijn, zullen het werk van Ultra Sunn zeker graag aan hun collectie toevoegen. De nacht is van ons, de nacht is helemaal van jou… en als je lichaamsbeweging nodig hebt, is dit een ideale plaat om je met jouw lichaam op je nachtelijke, huiselijke dansvloer te begeven. Dance in darkness! Wij kijken er alvast naar uit dit Brusselse duo live door de nachten te kunnen zien reizen.

De ep Night Is Mine is digitaal en op 12” wit vinyl verkrijgbaar bij Oraculo Records.

Facebook / Bandcamp / Website


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More