Home ReviewsAlbum Reviews ULTRA SUNN – Body Electric (Cold Transmission Music)

ULTRA SUNN – Body Electric (Cold Transmission Music)

by Nel Mertens

Sinds 2019 versmelt de donkere stem van Sam Huge met de op maat gemaakte opstelling van analoge synths en industriële drummachines van Gaelle tot hun coldwaveproject Ultra Sunn.
Na de debuutep Night Is Mine brengt het Brusselse duo zijn tweede ep Body Electric uit. Met de zes tracks brengen ze een trillend dansbare blend van coldwave en EBM. Terwijl ze hun inspiratie vinden in de klassieke Belgische newbeatsound en enkel analoge synths bespelen, werkten ze ook hun verlangen naar nieuwigheden uit. En dat klinkt knap door in deze nieuwe ep.

Beats vol ruis en synths die gevuld lijken met neon, openen als intro de korte track The Eye. Een instrumentale oor-opener, die de aandacht meteen trekt met een metalen eindslag.
Met een ijzige echo krijgen we Sams donkerkoude vocalen te horen in Body Electric. De synths snijden door de drijvende toetsen en de beats, die er zowel licht tikkend als sterk inslaand even sterk doorkomen. Tintelend, geprikkeld sluiten we onze ogen voor slechts een ding: dansen!

In de eerste tonen die klinken, hoor je meteen een venijnige bitterheid, die zich doortrekt in de vocals. De synths lijken in Two Snakes boven op die zanglijn te liggen. Sterk uitgesproken poneren retro-lijntjes zich tussen koud industriële klanken.

Sorrows & Tears draagt het Ultra Sunn-label duidelijk, maar laat desondanks een meer uitgesproken postpunksound horen, waarin de zang deze keer wel de hoofdrol opneemt terwijl Gaelles toetsen- en drumwerk het nummer knap drijvend houdt. De EBM-sfeer zit er in Silver Smile meteen sterk in, met metaalachtige antiritmes en gruizige synthlijnen.
In Young Foxes wordt de vrij monotone zanglijn van mystiek voorzien door de zweverig ijle synths, terwijl de toetsen ook de speelse pittigheid voorzien, terwijl ze bliepend mee dansen op de knap georkestreerde drumslagen.

“Onze songs gaan over de bevestiging van identiteit, het vreemde nachtleven, poëzie, maar ook vergetelheid en rouw. Elk onderwerp wordt neergezet op een positieve, lichtgevende manier. Dit is belangrijk voor ons en wakkert ons verlangen om te evolueren en het beste van onszelf te geven steeds meer aan. Deze nummers zijn gemaakt om te dansen en samen live te beleven, daarom kunnen we niet wachten om met onze ep naar je toe te komen, jullie eindelijk allemaal te ontmoeten en samen de nacht door te dansen”, voegen Sam en Gaelle verlangend toe.

Zes nieuwe, donkere tracks, gehuld in een sluier van licht. Ultra Sunn doet met deze nieuwe plaat wat het met zijn bandnaam belooft: ze bieden een warmte ver voorbij de koude stroom, meer dan alleen wat zonlicht in een duistere sfeer.

Body Electric is digitaal, op cd en op vinyl verkrijgbaar bij Cold Transmission Music. De cd bevat ook hun eerste ep Night Is Mine.

Op 9/10 stelt Ultra Sunn Body Electric aan het publiek voor in Café Central in Brussel en op 15/12 spelen ze het voorprogramma van Nitzer Ebb in Le Labo in Gembloux (Namen).

(Her)lees hier onze reviews over de singls Young Foxes, Silver Smile en hun ep Night Is Mine.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More