Home Singles TRUE CHAMPIONS RIDE ON SPEED – Boratio (Fons Records/Gazer Tapes)

TRUE CHAMPIONS RIDE ON SPEED – Boratio (Fons Records/Gazer Tapes)

by Jos Buersens

Hoewel we bij het beluisteren van muziek niet onmiddellijk de link leggen met het visuele zijn de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Muziek die binnenkomt, kan je naar elders vervoeren en bij True Champions Ride On Speed is dat niet anders. In het geval van single Boratio wanen we ons een beetje Chris Rock tijdens de Oscars. Zelden zo’n mokerslag op het gezicht gekregen.

Het is bijna niet te geloven dat deze instrumentale mathrock slechts afkomstig is van een trio. Op Boratio buldert True Chamions Ride On Speed als een trein. Qua gitaar fraseringen doet de track ons bij momenten wat aan het gitaarspel van Adam Jones en Brent Hinds denken en dat is enkel maar koren op onze molen. Naast een bijzonder intrigerend gitaargeluid is de ritmesectie ook een echt powerhouse. Vooral de drums springen uit de track en doen ons vermoeden dat de drummer na het spelen van een set zowat drie dagen zal moeten recupereren van al dit fysieke geweld.


Bij mathrock bestaat vaak het gevaar om de dingen te overcompliceren. De focus wordt maar al te vaak gelegd op uiterlijk vertoon en de beheersing van het instrument zonder nog te spelen in functie van het nummer. Bij Boratio lijkt dat gelukkig niet het geval te zijn. De drie groepsleden zijn goed op elkaar ingespeeld en we horen ook een zekere vorm van controle en gematigdheid.

Wij van Luminous Dash kunnen deze eerste single van dit Antwerpse trio absoluut smaken en kijken alvast erg uit naar wat True Champions Ride On Speed nog op ons zal afvuren in de toekomst.

De release van album Hars staat gepland op 27/05 via Fons Records en Gazer Tapes. Je hebt dus nog enkele maanden tijd om je dekking te oefenen en je tanden en aangezicht te vrijwaren van fysiek onheil.

Hieronder vind je alvast enkele relevante links alsook enkele live-data waarop je het trio aan het werk kan zien.

03/06 – Kinky, Star Gent
04/06 – MOD, Hasselt
18/06 – Trix, Antwerpen

TRUE CHAMPIONS RIDE ON SPEED: FACEBOOK
FONS RECORDS: FACEBOOK BANDCAMP
GAZER TAPES: FACEBOOK BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More