Home Singles THUS LOVE – Repetitioner (Captured Tracks/Konkurrent)

THUS LOVE – Repetitioner (Captured Tracks/Konkurrent)

by Hans Verhoeven

Wat doet het er eigenlijk toe? Dat die drie van Thus Love zich omschrijven als trans-artiesten? Ze zijn wie ze zijn of waren geweest en hun muziek overheerst gender als papier op steen of schaar op papier of steen op schaar. Kijk eens aan.

Ze komen uit Vermont (VS), idyllische sneeuwlandschappen, zeer witte kerstdagen. Thus Love klinkt inderdaad als sneeuwvlokken die evenwel vallen over Manchester of Leeds of gewoon ergens een ondergesneeuwde, vergane industriestad in het natte, kille noorden van Engeland. Bibber.

En dan vooral bij de term postpunk want dat is een lelijk woord; is het een facteur met een veiligheidsspeld in het oor? Met punk heeft dit niks van zien, wel met van die bandjes die begin jaren tachtig uit dekens van sneeuw kwamen gekropen in hun Engelse industriestadjes en speelden met rouwbandjes om.

Thus Love repeteert op Repetitioner voor hun eerste album, uit volgende maand. We – je kent ons – houden je zeker op de hoogte.

En wat met Repetitioner? Kil, grauw, stuifsneeuw op de snaren. Warm worden we er niet van, en laat dat nu net de bedoeling zijn van Thus Love. Te catalogiseren onder ‘In de gaten te houden’.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More