Home Festival REPMONDROCK 2022 Rupelmonde (16-17/09/2022)

REPMONDROCK 2022 Rupelmonde (16-17/09/2022)

by Luminous Dash

Tekst en foto’s: Erik Janssens

Repmondrock, één van de laatste festivals van het seizoen, startte op vrijdag 16/09 met een “zomerbar”. Een bewezen concept: een mooie locatie (het historische Mercatoreiland met zicht op de Schelde), een gezellige avond om een pintje te drinken onder vrienden en een aantal dj sets om je nieuwe dansmoves uit te proberen.
De weergoden hadden er echter anders over beslist: regen, regen en nog eens regen…
Het beperkt aanwezig publiek werd opgewarmd door dj-sets van Klaas Faes & Le Mayeur, gevolgd door Looz It All Stars.

LOOZ IT ALL STARS

Voor de hoofdacts waren Flashback Force en Amber Broos geprogrammeerd.
Ondanks de hevige regenbuien werden hun sets getrotseerd door trouwe fans en dansliefhebbers

FLASHBACK FORCE
AMBER BROOS
AMBER BROOS

De festival dag (17/09) begon met zonneschijn maar verviel snel in hetzelfde regenpatroon als de dag voordien. De liveoptredens werd afgetrapt door Shaka Shams (winnaar van Stubru’s De Nieuwe Lichting 2022); een set die door het publiek wel gesmaakt werd, ondanks de lage opkomst door het vroege aanvangsuur.

SHAKA SHAMS

RHEA begon hun set met het betere gitaar- en drumwerk waarop de luchtsluizen opnieuw werden opengedraaid. Hun fans, voorzien van regenkledij en paraplu’s, bleven ondanks de regen meeschreeuwen met hun songs.

RHEA
RHEA

Flip Kowlier was het hoogtepunt van de live-optredens. Met zijn 5-koppige begeleidingsband kreeg hij het publiek gemakkelijk in beweging. Zelfs een polonaise in de gietende regen werd gedanst.

Repmondrock 2022
FLIP KOWLIER

Het festival werd afgesloten door Hush Hefner, Soul Shakers, Used en Yves Deruyter. Een mooie locatie en goede organisatie met gevarieerde affiche, alleen hopen op beter weer voor volgende editie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More