Home Singles THIS CAN HURT – Mikaela

THIS CAN HURT – Mikaela

by Nel Mertens

Met slechts één doel voor ogen kwamen zanger Sven Vande Neste, gitarist JP De Brabander, drummer en soundscaper Jack Noise en bassist Jo Van Malderghem in 2015 samen als This Can Hurt: een studioproject starten, waarmee ze muziek konden maken, zonder enige begrenzing. Sindsdien kregen we grenzeloos knappe singles als Some Days, High Tide, The Fall Of Mark E. Smith te horen van het Oost-Vlaamse viertal en brachten ze hun debuutalbum Nothing Matters (2017, Lacienda) en de succesvolle opvolger Worlds Apart (2019, op het eigen Lacienda en enkele maanden later ook op Glasstone Records) uit.

Hoewel de band een mix brengt van metal, rock, wave en industrial weten ze er toch ook vaak een  internationale popsound in te verweven, wat hun werk voor een brede scene toegankelijk maakt. Zo wordt er qua stijl vaak verwezen naar Muse, Nine Inch Nails, Type o Negative, Massive Attack, Deftones en Sisters Of Mercy. Ze durven in het donkere sfeertje heel wat genres bundelen, een poppy zanglijn over een industrialtrack uitsmeren of enige emotionele meligheid in een metalsound verwerken, maar één ding is zeker: ze weten er steeds hun eigen, ondertussen herkenbare, rauw gebrande, unieke stempel op te drukken.

Met hun pas verschenen single Mikaela voegen we aan het genrelijstje ook graag breed omvattende, magisch donkere gothrock toe. “I have danced with madness…” Twinkelende elektronica, toetsen die aaiend strijken in combinatie met triggerend stevige snaren in een meeslepende postrocksfeer op de A-kant van deze single! “Daggers in the wounds…”
De B-kant van de single laat Live With Me horen, een This Can Hurt-herwerking van het Massive Attack-nummer, waarbij de vocals door Sven diep rauw, maar vol zwoele duisternis, gedreven worden door de bonzende ritmes en een instrumentaal kader om U tegen te zeggen!

Mikaela is verschenen als single, maar is ook de titeltrack van hun album dat in 2022 verschijnt. (Her)lees hier ook ons interview met This Can Hurt. Op 30/10 kan je This Can Hurt aan het werk zien op Sinner’s Day.

Facebook / Website / Soundcloud / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More