Home ReviewsAlbum Reviews THIS CAN HURT – Worlds Apart (Eigen beheer).

THIS CAN HURT – Worlds Apart (Eigen beheer).

by Nel Mertens

Een traan over donkere wangen. Het besef dat de wereld ver staat van wat je zelf beleeft. En dat er weinig toenadering lonkt. De man die geen aansluiting vindt in de maatschappij. Op de cover prijkt er slechts één. Maar het kan pijn doen te weten dat hij niet alleen is… De traan als lopende draad doorheen het tweede album van This Can Hurt: Worlds Apart. En wees maar zeker: deze beroert!

Hun eerste album Nothing Matters werd zowel in indie- en poprangen als binnen de metal, gothic en wavescene gesmaakt, waarop This Can Hurt zelf ‘industrial post wave’ bedacht als genrelabel. En dat is volgens ons wel een treffende beschrijving voor deze band die perfect weet hoe ze postrock kunnen combineren met nineties grunge en new wave, hier en daar een metal- of bluestoets aan toevoegt en dit alles durft overgieten met een zoete zweem rock ’n roll.

JP De Brabander (ex-LoopLizard, ex-DeLaVega), Sven Vande Neste (70’s Tush) en Jack Noise trokken met dit tweede album – o.a. door het experimenteren in de studio – strakkere lijnen rond het eigen geluid van This Can Hurt, wat knap diverse nummers opleverde. Het uitwerken van nummers vertrekt vanuit geluiden die Jack voortdurend opneemt. Noise en ruis uit het dagelijkse leven zoals de vaatwas die stilvalt, e