Home Belgisch THE SORE LOSERS – Amy (Suburban records)

THE SORE LOSERS – Amy (Suburban records)

by Geert Mertens

Eerste luisterbeurt: hmm, toch wel een heel lange gitaarsolo om een nummer te starten. We hoorden ooit eens iemand zeggen “Lange gitaarsolo’s zijn zoals achtervolgingen met auto’s in films: totaal overbodig”. We moeten onze mening herzien. Bij Amy van The Sore Losers werkt het wel!

© Kris Croonenberghs

Snedige rock met de zoetgevooisde stem van zanger Jan Straetemans. Ondertussen al de tweede single uit de vijfde plaat van het Limburgse gezelschap. 

En weer wordt er gevist uit de meisjesnamenvijver, na Emily en Roslyn! “Het nummer is een melancholische terugblik op een zomerse verliefdheid”, dixit zanger Straetemans. “Wie heeft er niet ooit op een zonnig strand gelegen en een dolle verliefdheid beleefd met iemand die je nooit meer terugziet.”

Enige spijtige van het nummer is het goedkope rijm tussen Amy en maybe. Dat zijn rijmpjes die Sam Gooris bedenkt als hij het gras laat groeien terwijl hij met zijn basketbalsloefkes aan de barbecue staat. De zomerhit van Radio 2 gaan The Sore Losers er niet mee scoren, als dat al ooit de ambitie is, maar het gitaarriedeltje zal deze zomer ongetwijfeld door het hoofd van velen spoken. Zo catchy! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More