Home Belgisch SAFI – Rust

SAFI – Rust

by Felix Sandon

Akoestische gitaar, vingerknippen en een subtiele piano: niet meteen wat je verwacht van Safi, zeker niet na zijn vorige single Ruggengraat. Toch is de rapper geenszins verveld tot een balladezanger. Wel toont Safi zich hier op zijn puurst en kwetsbaarst. Rust is immers een eerbetoon aan vriend en collega-artiest Vincent Storme, die in oktober vorig jaar uit het leven stapte. Naasten bleven achter met veel vragen, die Safi in zijn tekst verwerkt. “Kon ik maar nog één keer met u praten” is het gevoel dat overheerst: “vragen hoe het gaat en er voor u zijn.”

In de eerste helft van het nummer en in de refreinen laat Safi zijn zangstem horen. Die is wel puur en oprecht, maar de rapper is op zijn sterkst wanneer hij kan rappen. Geen blad neemt hij voor de mond wanneer zijn woordenstroom in de tweede helft plots op kruissnelheid komt. “Een mens kan maar zoveel / Wat als ge er niet in slaagt uw verdriet de baas te zijn?” vraagt Safi zich af. “Elke dag is een zegen / We nemen leven zo vanzelfsprekend” is de enige conclusie. Safi is vastberaden: “Ik ga door waar gij stopt.”

Heb je vragen over zelfmoord of nood aan een gesprek, dan kan je altijd terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More