Home Singles THE HAUNTED YOUTH – I Feel Like Shit And I Wanna Die (Mayway Records)

THE HAUNTED YOUTH – I Feel Like Shit And I Wanna Die (Mayway Records)

by Bart Verlent

Joachim Liebens en zijn band zijn op tournee door Nederland, Duitsland en Frankrijk; we kunnen dus wel zeggen dat het heel goed gaat met The Haunted Youth. Het langverwachte debuutalbum Dawn To The Freak verschijnt op 4 november en de album releaseshow in Ancienne Belgique van 15 november is al meer dan twee maanden op voorhand uitverkocht. Je zou voor minder beginnen zweven.

© The Haunted Yourth

Maar neen, Liebens laat nog een single op de mensheid los met de niet zo vrolijke titel I Feel Like Shit And I Wanna Die. Ook al heeft de single een zwaarmoedige titel en tekst toch klinkt ze liefelijk en zelfs vrolijk. Niets is wat het lijkt in de wereld van The Haunted Youth-frontman waar het oké is om je slecht te voelen en dat te zeggen, en je net daardoor begrepen en geborgen te voelen bij de mensen die je graag ziet.

Die warmte straalt het nummer uit. Het is een typische Liebens compositie met een warme gloed aan synthklanken en dito gitaren, subtiel aangevuld met zijn zachte stem. Het nummer duurt een dikke drie minuten maar lijkt nog te kort. Gelukkig krijgen we volgende maand eindelijk dat debuutalbum en kunnen we veel langer naar deze topband luisteren.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More