Home Singles ISBELLS – How Do You Know (V2 Records)

ISBELLS – How Do You Know (V2 Records)

by Jos Buersens

Isbells heeft zojuist hun vijfde album Basegemiti uitgebracht. Op dit album staat ook de single How Do You Know, die we graag met je delen. Met een lengte van een dikke vijf minuten creëert Isbells heel wat ruimte om hun verhaal te brengen en dat doen ze niet zomaar.

© Isbells

De band heeft in het verleden al voldoende laten zien dat ze weten hoe ze een nummer moeten opbouwen, en het is dat fingerspitzengefühl dat ze met How Do You Know opnieuw in de verf zetten. Blazers, klassieke elementen, funk, parlando-achtige vocalen, samples, vocale harmonieën,… De basis is voor ons nog altijd folk en de hand van de singer-songwriter, maar de band weet zoveel rijkheid en atypische elementen aan het nummer toe te voegen dat je wel echt een bijzonder geheel krijgt.

De muziek klinkt rijk en ademt zowel breekbaarheid als optimisme, hoewel het contrast met de tekst toch anders doet vermoeden. In het nummer horen we Isbells een stand van zaken maken over het razendsnelle tempo waarmee het digitale tijdperk onze levens overspoelt. Ze bezingen een terechte angst jegens de oneindige stroom aan informatie en voornamelijk het gevaar van weinig kritisch denken. We voelen een zekere nostalgie die doorheen de tekst verweven is, een verlangen naar de eenvoud van vroeger; en dat verlangen wordt absoluut versterkt door de muziek. Met How Do You Know levert Isbells dan ook een prachtig nummer af waar ongetwijfeld heel wat mensen zich in zullen herkennen.

“Living In The Age Of Information”, zingen de Isbells zo prachtig in koor. En we zijn er zeker van dat het publiek met alle graagte van de wereld in de harmonie zal delen.

Hieronder hebben we je alvast van de nodige links voorzien om Isbells op de voet te volgen.

ISBELLS: FACEBOOK BANDCAMP WEBSITE  

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More