Home Singles THE ANTLER KING – Pavement Polka

THE ANTLER KING – Pavement Polka

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht The Antler King het prachtige album Dances uit. Normaal hadden Maarten Flamand en Esther Lybeert gepland om een ietwat lichter en dansbaarder album te maken dan hun vorige albums, maar het draaide enigszins anders uit. Het koppel kreeg in de onmiddellijke omgeving af te rekenen met verlies en ziekte, wat natuurlijk een invloed had op het creatieve proces. Zo staan er op de a-kant meer swingende nummers en op de b-kant eerder rustig werk.

© The Antler King

De nieuwe single Pavement Polka komt van die b-kant en gaat over de permanente confrontatie met tijd en een verhoogd bewustzijn dat daarmee gepaard gaat. Over ouder worden en stilstaan, over vasthouden en niet loslaten, over verlangen en missen, over de confrontatie met de vergankelijkheid. Bovenal is dit lied een ode aan het zorgeloze leven.

Pavement Polka is mooi meeslepend nummer waarop Esther met veel gevoel zingt en Maarten het nummer kleur geeft met zijn gitaarspel. De clip bij de single is een live opname in de Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg. Hierop hoor je hoe goed The Antler King live is, zo mooi als ze al in de studio klinken zo overtreffen ze zichzelf op het podium.

The Antler King kan je aan het werk zien op:

30/03 – Cinema Rix, Deurne
20/04 – Daverlo, Brugge

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More