Home Singles ALEX KOO – DbREAM (W.E.R.F. Records)

ALEX KOO – DbREAM (W.E.R.F. Records)

by Björn Comhaire

De Belgisch-Japanse Alex Koo zag zichzelf al groot worden als klassiek pianist, tot hij in zijn tienerjaren de jazz ontdekte. Boom, klabbang! Alles werd anders en Koo verhuisde zelfs naar New York om aan de NYU Steinhardt les te volgen. Mark Turner en Ralph Alessi kruisten zijn pad wat in 2019 in de geboorte van een eerste album Appleblueseagreen resulteerde. Toch liet ook klassiek hem niet los en dat resulteert in maart in een nieuw album Etudes for Piano.

© Björn Comhaire

Dat samengaan van jazz en klassiek is eigenlijk niet zo vreemd want binnen de hedendaagse jazz horen we wel vaker invloeden uit de ‘moderne’ klassieke muziek, of was het omgekeerd?

Nieuwe single DbREAM ontpopt zich tot een wat schizofrene compositie. Aanvankelijk wegen vooral de klassieke invloeden door en krijgen we een frisse maar enigszins bekend in de oren klinken melodie. Na een minuut of twee blijft het plaatje echter hangen en evolueert de melodie in een naar Philip Glass ruikende repetitieve en hypnotiserende sequentie van arpeggio’s die langzaam evolueren en waarbij de geaccentueerde noten een tegendraadse ritmische structuur uittekenen.

En zo draait een op het eerste gezicht brave compositie uit op een spannend muzikaal avontuur van zes minuten en een kluts. Alex Koo demonstreert en overtuigt zoals hij al vaker deed.

Alex Koo moet je vooral eens live bezig gezien hebben, en dat kan!

07/03 – Bijloke, Gent
10/03 – Flagey, Brussel
17/03 – KAAP, Brugge (Walburgakerk)
19/04 – deSingel, Antwerpen
29/04 – Jazzahead, Bremen (DE)

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More