Home Belgisch SCHOOL IS COOL – Hell Or High Water (N.E.W.S.)

SCHOOL IS COOL – Hell Or High Water (N.E.W.S.)

by Kris Van den Bossche

Even denken we bij de eerste piano-akkoorden aan Ticket Naar De Zon, maar deze single van School Is Cool is zo veel beter dan het one hit wonder van SuperDiesel. Knap hoe het nummer openvouwt trouwens: sfeervolle synth, ritme-piano, de drum rolt binnen en de gitaar komt vettig doen voor het refrein al meteen opbloeit. Don’t bore us, get to the chorus!

©MondayJr

De song gaat over twee mensen die op een figuurlijk kruispunt staan en moeten kiezen of ze al dan niet samen verder gaan. Eerst denk je dat het een afscheid is (“You don’t wanna wait for me any longer, and I don’t wanna waste your precious time”) en naar het eind lijkt het alsof de twee toch samen doorgaan (“Through hell or high water, we’re gonna make it baby”).

Hell Or High Water zou niet opvallen in een playlist tussen Toto, Hall & Oates en de Springsteen van Dancing in the Dark, en dat is als compliment bedoeld! Het geluid van School Is Cool blijft lonken naar de perfecte hermetisch geproducete melodische pop van het midden van de jaren tachtig. Bovendien schrijft Johannes Genard knappe nummers die zich als een oorwurm nestelen bij herhaalde beluistering (je bent gewaarschuwd!). Voeg daarbij het vakmanschap van deze muzikanten en je krijgt een popproduct van internationaal niveau.

De vierde en laatste single van de in september 2022 gereleasete Brittle Dream is opnieuw een mooi visitekaartje voor School Is Cool dus.

Dat belooft voor de nog resterende zaalconcerten van dit voorjaar waar het nieuwe album in extenso wordt voorgesteld: Theater Vooruit in Boechout, de Charlatan in Gent, Cactus in Brugge en Het Depot in Leuven staan nog op de agenda.

Ook de planning voor het festivalseizoen is veelbelovend gestart met een eerste datum in thuisbasis Antwerpen op 24/06/2023 (Live /s Live, voor o.a. War on Drugs).

“Tie up your laces, baby!”

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More